Az “elég jó” Karácsony titka

Ó a karácsonyi készülődés! Ilyenkor, december derekán, a legtöbben már lázasan szervezik a családi programokat meg az ünnepi menüt, és a sokadik ajándékbeszerző körútra indulnak, hogy a 87. családtag is biztosan megkapja azt, amire a legjobban vágyik. A neten az emberek gyönyörű verseket és megható történeteket osztanak meg, vagy éppen vicces videókat a karácsonyfát lerántó házikedvencekről.

Micsoda hangulat lebeg ilyenkor a levegőben! Hát nem csodálatos a készülődés izgalma? 😀

Hát… nem annyira. Főleg amikor ez a kellemes izgalom átcsap egy idegőrlő rohanásba és folyamatos stresszelésbe.

És sokszor ez történik.

Pedig annyira vágyunk arra, hogy az ünnepek szépek legyenek! Annyira vágyunk egy nyugodt Karácsonyra, ahol mindenki kedves és jólfésült, és az asztal tele van finomságokkal, a fa töve meg gyönyörűen becsomagolt ajándékokkal, és mindenki átszellemült mosollyal az arcán énekli a Csendes éj-t csillagszóróval a kezében, és ahol minden olyan békés, és meghitt, és… tökéletes.

Ehelyett mi a valóság? Rohanás, nyomulás a tömegben, jaj miért most akar mindenki más is vásárolni, persze ami pont kellene, az nincs készleten, na nem baj, jó lesz ez is helyette, Uramatyám, ez tényleg ennyibe kerül?? Rohanás haza, megint nem volt időm elmenni fodrászhoz, na mindegy most már, indulhat a sütés-főzés, csak minden időre elkészüljön, mire megérkeznek a többiek. Mert addigra mindennek tökéletesnek kell lennie.

De miért is?

Azért, hogy elámuljanak azon, hogy milyen fantasztikus ez a háziasszony, aki mindezt idevarázsolta?

És mi van akkor, ha nem tökéletes minden? Ha kicsit csálé a fa, ha az ajándékok ugyanazokban a díszdobozokban lapulnak, mint tavaly, és ha a süteményeket a közeli cukrászdából hoztuk?

Cserébe viszont a háziasszony nyugodt és kipihent, és végkimerültség helyett boldogan mosolyog mindenkire?

Melyik a fontosabb? Melyiken múlik inkább az ünnepi hangulat?

Neked melyik a fontosabb: a tökéletesen feldíszített szoba, vagy a lelked önneplőbe öltöztetése?

Melyik a fontosabb: a nyolcfogásos házi készítésű menü, vagy a pihenés és feltöltődés a szeretteiddel?

Melyik értékesebb a számodra annyira, hogy rászánd az idődet?

Nem kell mindennek tökéletesnek lennie. Az emberek nem egy tökéletesre polírozott Karácsonyra vágynak, hanem valódi meghittségre, nyugalomra, és közös örömteli pillanatokra.

Ezt pedig nem lehet rohanva, idegeskedve megteremteni. Ehhez le kell lassulni, és igazán a másikra figyelni. Nem baj, ha közben egyszer-kétszer eldől a fa, és ha nincs ötféle desszert a nyolcféle fogáshoz. Sőt ez később akár még egy vicces családi sztori is lehet 🙂

A szeretteidnek nem egy tökéletes háziasszony kell. Nekik TE kellesz, így, ahogy vagy.

A francba a tökéletességgel! Legyen inkább egy kicsit tökéletlen, de valódi, hús-vér, élő, lélegző, szívből jövő Karácsonyod.

Boldog “elég jó” Karácsonyt mindenkinek!

Ezeket olvastad már?

“Hogyan fogadjam el önmagamat?” – Ami működik, és ami nem

Önelfogadás. Csak fogadd el magad. Fogadd el önmagadat úgy, ahogy vagy. A csapból is ezek a mondatok folynak. “Jó, jó, de mégis HOGYAN tegyem ezt,…

Népszerű szlogenek – vajon tényleg igazak? 1. rész: “Higgy magadban!”

Ez a “Népszerű szlogenek – vajon tényleg igazak?” sorozatunk első része. A következő bejegyzésekben csupa olyan menő szlogennel és idézettel foglalkozunk majd, amelyek manapság rendkívül népszerűek…

Mire vágyunk egy párkapcsolatban? – Az ideális partnered legfontosabb tulajdonsága

Vajon mire vágyunk igazán egy párkapcsolatban? Mit szeretnénk megélni általa? Ki számunkra az ideális partner mindehhez, és vajon mi az ő legfontosabb tulajdonsága? A mai…